Monday, February 1, 2010

Pangkor Island Vacation

oleh kerana kebanyakan pulau2 utama kat pantai timur ditutup sampai hujung bulan 2 nih...kami mengalihkan arah ke pulau pangkor untuk destinasi percutian kali nih...so jumaat yang lepas dalam pukul 5 pm kami bertolak ke lumut...perjalanan ikut jalan "dalam" mengambil masa lebih kurang dalam 3 jam 15 minit...sepanjang perjalanan view pun amat menarik dan cantik...sebab laulu kat sawah padi di kuala selangor...dan menghampiri pesisir pantai lepas tanjung karang ke sabak bernam...cadangannya mmg nak tidur lumut dulu malam nih then besok pagi2 baru lah ke pangkor...so tak terkejar2 sgt...at least dapat gak ronda2 pekan lumut malam nih...

kitaorang dinner kat restoran nih...


kitaorng pun rekemen kat korang kalau korang ada kat lumut singgahlah kat restoran nih untuk seafoods...sebab suasanya menarik, senang parking, layanan yang cepat, masakan pun ok n yang paling penting harga yg berpatutan...lokasi daripada simpang empat lumut-taiping-sitiawan...korang ambik simpang menuju ke sitiawan...dalam 4-5km restoran nih kat belah kanan korang...

malam tuh kitaorang ronda seluruh pekan lumut dan lepak kat lumut waterfront...sambil berposing sakan...

pekan yang simple dan teratur @ kemas tapi amat menarik



esoknya awal pagi lepas breakfast kitaorg pun bertolak ke pangkor...


kalau korang nak tgk lagi gambar-gambar percutian kali nih kliklah kat sini!

keseluruhannya bagi kitaorang pangkor ni menarik bagi mereka yg nakkan percutian santai dgn harga2 yg berpatutan...kitaorang menginap kat teluk nipah...sebab lebih happening dan ramai orang tak kiralah tempatan atau pelancong asing...mungkin kat sini banyak chalet2 dan aktiviti pantainya pun banyak...mungkin kat sini pantainya lebih landai...cuma waktu kitaorang kat sini teluk nipah tgh dalam proses pengubahsuaian dan reconstruction...so banyak kedai2 dan chalet2 yang roboh dan belum siap dibina semula...berbanding dgn pantai bogak sesuai untuk mereka yg nakkan privacy dan nak menginap di hotel...lagipun mungkin masa nih tak ramai sgt orang sebab bukan peak seasons...

masa kat sini pun kitaorang melepak kat tepi pantai jer selain ronda2 keliling pulau...

notaku di helmet kekuramu: kalau korang plan nak meronda pulau dan tak nak bosan melepak kat satu tempat je...baik korang sewa motor untuk sehari mula daripada jetty lagi...sebab dgn nih korang boleh save dari segi tambang teksi pergi dan balik dari jetty ke hotel...then korang pun boleh survey banyak tempat lagi untuk makan2...macam brother nih...

2 comments:

++Mr N and Mrs N++ said...

ehhhhhhh..kem salam ye kat brader tu..cakap kat dia..t-shirt dia tu mcm saya ada dlm almari kat umah saya nih hahaha

Akira said...

brother...tuh kim salam balik...
shhh...beli mana t shirt tuh...heheheh...

 
sketch of moments - Blogger Templates, - by Templates para novo blogger Displayed on lasik Singapore eye clinic.