Monday, February 8, 2010

Makanan Pelik...Taik Minyak Taik Itik...

seperti biasa setiap ptg haney akan tanya soklan yang sama... "malam ni nak makan apa..?" 
spontan dari mulut akira... "rasa nak makan yang pelik2 lah harini…"

jenuh gak memerah otak mencari idea makanan pelik apa yang nak dimasak ni...so sampai  jer kat “kedai uncle” kedai runcit favourite kitaorang...haney pun meyambar sekilo kentang & ayam kisar…dengan kentang & ayam kisar ni agak2 apa yang terpelik yg mampu di hidangkan…

taaa raaa!!! 


dan inilah hasilnya...rupanya taklah kelihatan pelik...cuma tak pernah dihidangkan sampaikan nama pun tak tau nak letak apa…

kentang rebus makan bersama ayam hancur yang dimasak bersama black pepper,  mayonnaise, tomato, cheese dan bahan2 masakan asasi yang lain...rasanya pun not bad...berselera gak akira makan...hampir 5 biji kentang dibahannyer...dia ni memang suka cuba makanan yang pelik2 dan eksotik nih...

notaku di kentang putarmu: bila direnung2kan balik...makanan ni mungkin ada ala-ala baked potato kot...cuma konsep dan servingnya yang berbeza...kan...kan...kan...


2 comments:

++Mr N and Mrs N++ said...

biar aku tolong letakkan nama masakan ko ni ngah.."Tompok2 Kentang Unta" pelik gak nama ni kan? ;p

Akira said...

tompok2 kentang unta takpe..
jgn tompok2 buangan sang unta...

 
sketch of moments - Blogger Templates, - by Templates para novo blogger Displayed on lasik Singapore eye clinic.