Thursday, April 22, 2010

New Cats on the Block

hujung minggu lepas kami telah berjaya meng-adopt seekor kucing maine-coon mixed persian....berbulu gebu dan sangat comel...mengikut pengiraan rawak kucing yang berusia setahun lebih ini mempunyai berat lebih kurang 5kg dengan saiz panjang ketika beliau sedang baring lebih kurang 2 kaki... 


bulu berbelang putih silver...mukanya comel tapi buat masa ni masih belum biasa dan manja dengan kami...mungkin dia masih janggal dengan habitat barunya...kami masih mengekalkan panggilan yang sama daripada tuan lamanya setakat ini iaitu Jen (singkatan dari jantan...huhuhu)...

selain daripada Jen...ada 4 ekor anak kucing yang baru sebulan lahir...hasil daripada rasa cinta Snowy dan Milo...huhuhu...

setakat ni dah ada 7 ekor kucing kat rumah kami...kami sedang memikirkan alternative terbaik untuk kucing-kucing ini...kalau nak jaga semuanya memang tak cukup tangan...so pada sesiapa yang minat  nak membela kucing...kami nak let go anak–anak kucing parsi ni...ada 4 ekor....harga bole nego...sila e-mail atau tinggalkan komen anda di sini segera...tapi tak boleh collect sekarang kena tunggu sampai dah boleh makan (2 bulan lagi)...

             ibu dan bapanya...                   

notaku di bebuluan mu: anyway sesiapa yang mengenali Milo a.k.a Alo...inilah anak-anak beliau....

5 comments:

zulkbo said...

salam..
mak aihh
besonya kucin
he he..

Ruziawati Bukhari said...

hi.. salam kenal.. tq follow kak t ye? rajin u plihara.. byk kucing tu.. comel2.. untung mrk dpt u jadi tuan mrk tau!! :-)

nenek™ said...

kenapa kucin anda byk dan comel giler..saye tlalu cmburu lalu jadi mereng selama 2 saat..

Haney said...

hai Kak t..terima kasih sebab sudi bertandang kat blog saye..minat ngan kucing miungkin sbb dan terbiasa sejak kecik mak & abh suka pelihara kucing..dulu bela kucing kampung jer..tp bila dah bekerja ni bole lah nk beli kucing yg kembang2 bulu..sbb kos bela kucing ni agak tinggi..
nenek: jangan lah jadi mereng..nnti awk tak masuk blog saya lg ..

mickey said...
This comment has been removed by the author.
 
sketch of moments - Blogger Templates, - by Templates para novo blogger Displayed on lasik Singapore eye clinic.